Lymfdränering

Lymfmassage som främjar lymfflödet i lymfsystemet och eliminerar vätskeansamlingar i de intercellulära utrymmena i blodkärlen. Denna typ av massage renar kroppen och slappnar av muskelfibrerna genom att främja lymfcirkulationen

SÅ HÄR FUNGERAR BEHANDLINGEN

Lymfdränagebehanglingen är en utvändig massage som sker med masserande, pumpande rörelser som stimulerar lymfdränagets motorik i lymfbanorna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfdränagebehandlingen ser till så att vätska och slagg förs bort. Efter behandlingen brukar man se reducering av omfånget runt t.ex benen, mage och armar.

På grund av medicin, stress, rökning, ringa vätskeintag och dåliga matvanor uppstår ofta blockeringar i lymfsystemet. Vill du ha hjälp att avlägsna slaggprodukter som  lagrats? Vill du ha en behandling som hjälper kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde? Då ska du prova lymfdränagebehandlingen!

SÅ HÄR FUNGERAR LYMFSYSTEMET

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som försvinner ut via njurar och andning. Den rensande vätskan leds tillbaka till blodbana. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, de ”städar bort” vätska och slaggprodukter som hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Det är vanligare att kvinnor är mer utsatta för lagring av vävnadsvätska och slaggprodukter än män. Kvinnors hormonsvängningar och en annan fördelning av fettväv kan vara en förklaring, då fettväv är en bra lagringsplats för slaggprodukter.